Van 22 juli tot en met 11 augustus vindt de derde expositie in de Kerk van Cadzand plaats. Deze expositie bestaat uit schilderijen van Lucia Kardol en keramiek en porselein van Vera Hutsebaut.

Expressies van Kleur en Gevoel: schilderijen en keramiek in de Kerk van Cadzand

We zijn verheugd deze heel verschillende werken, de schoonheid van het ambacht keramiek en porselein en prachtige schilderijen, samen te brengen in deze expositie en hopen de bezoekers hiermee te verrassen.

Lucia Kardol

Gemengde technieken

Lucia Kardol omschrijft haar schilderen als een hobby die is uitgegroeid tot een mogelijkheid van innerlijke verdieping. De liefde voor schilderen is lang geleden gelegd in haar jeugd. De herinnering aan haar vader die het wonder van het mengen van kleuren toonde staat in haar geheugen gegrift. Kleuren mengen tot er een prachtige huidskleur ontstaat herinnert ze zich nog als de dag van gisteren.
Enkele jaren geleden heeft ze het besluit genomen om het schilderen serieus te nemen en heeft ze de schilderopleiding bij MAAK, de Open Academie voor Kunsten, in Knokke-Heist afgerond.

De schilderijen die tijdens deze expositie te zien zijn hebben als titel “Aan de oppervlakte”. Ze gaan over de verwevenheid van de mens en de natuur en daarmee over de kwetsbaarheid van onze planeet.

Lucia werkt met diverse materialen zoals acrylverf, bister, textielverf, houtskool, zand en klei op een ondergrond van papier of karton.

Vera Hutsebaut

Keramiek

Vera Hutsebaut is passioneel bezig met kunst en het neemt een groot deel van haar tijd, van haar leven in beslag. Schilderen doet ze als autodidact al ruim 40 jaar. Hierbij maakt ze ook intuïtief werk. Naast het schilderen is boetseren een andere passie van Vera. Dit is ongeveer 25 jaar geleden begonnen met een korte cursus boetseren bij schilder en beeldhouwer Johan Nyssen in Brugge.
Daarna volgde ze de opleiding Keramiek bij de MAAK, de Open Academie voor Kunsten, in Knokke-Heist. Het interesseert Vera voornamelijk om via het menselijk lichaam gevoelens uit te drukken.
Een logisch vervolg voor Vera was de stap naar de Kunstacademie in Eeklo voor de opleiding beeldhouwen met de docenten Jo Van Rijckeghem en Philippe Crepain.

Iets uit het niets, uit een gevoel of iets dat haar opvalt brengt Vera in een speciale sfeer waaruit ze de mooiste werken creëert. Inspiratie vindt ze overal en soms heeft ze meer ideeën dan er tijd is om ze uit te voeren.